Sider

29.12.2011

Kedsomhed....

Har kedet mig lidt i dag, så hvis du ogs keder dig, har jeg fundet lidt sjov!

Ad mad de spiser i Japan....

1. Shirako (Fiskesperm)”Shirako” er de mandlige kønsorganer fra fisk, nærmere bestemt den sæk som indeholder sæden. Shirako er en populær ret på de fleste Izakaya (japansk pubber) og sushi barer.
2. Inago no Tsukudani (Græshopper)I de japanske landdistrikter, Yamagata, Nagano og Gunma er insekter stadig populære som spise. ”Inago no Tsukudani” er græshopper, kogt i en sød marinade af soya og risvin.
3. Basashi (Råt hestekød)
På grund af sin dybe pink farve kaldes råt hestekød  for ”sakura-niku”. ”Sakura” betyder kirsebærblomst, ”niku” betyder kød. Men når din hest bliver serveret rå i tynde sashimi skiver, kaldes retten for ”Basashi”. Basahi spises med lidt revet ingefær og soya sauce og er en populær ret på Izakayas.
4. Natto (fermenterede sojabønner)Natto er en stært lugtende, stærkt smagende, klæbrigt spind af gærede sojabønner. Serveres typisk til morgenmad sammen med ris.
5. Fugu (Kuglefisk)”Fugu” er det japanske ord for kuglefisk og er en delikatesse i Japan.
Fugu kødet er spiseligt, men hud, lever og æggestokke indeholder dødbringende mængder af giften tetrododoxin. Tetrododoxin lammer musklerne, og i sidste ende dør den forgiftede af kvælning. Derfor må restauranter kun servere Fugu hvis det er tilberedt af en fuldt kvalificeret Fugu kok.
6. Hachinoko (Larver)Når din lokale pub løber tør for peanuts og du har brug for en lille proteinholdig snack, er der intet som nogle sprøde, maddike bi-larver til at stille sulten.
7. Zazamushi (Insekter)En andet almindeligt tilgængelig produkt i Japan, både på dåse og i restauranter er Zazamushi  - en fællesbetegnelse for insekter, som lever på bunden af floder.  
8. Kujira og Iruca (Hvaler og delfiner)
Videnskablige prøver, indsamlet af Japans Hvalresearch program kan spises overalt i Japan – endda som hvalburger..

9. Shiokara (Fermenteret Seafood)Shiokara er fermenterede fisk og skaldyr – det har en meget fisket og saltet smag. Shiokara laves med mange forskellige slags fisk og skaldyr bl.a. blæksprutte, østers, tun, rejser og søpindsvin.

10. Shirouo ingen Odorigui (Dansende isfisk)Shirouo er meget små gennemsigtige fisk, der spises levende. Det føles som om fisken danser i munden på en, når man spiser dem – deraf navnet.


Mærkelige forbier...

Aichmofobi: Frygten for skarpe og spidse genstande. Folk som lider af det i ekstrem grad kan endda være bange for en pegende finger.
Agyrofobi: Frygten for at krydse en vej. Den har intet med trafik at gøre, idet en tom vej virker lige så skræmmende.
Anthofobi: Frygten for blomster. En lidelse der kan gøre det meget svært for folk at bevæge sig uden for deres bolig.
Charophobi: Frygten for at danse. Mange mennesker bryder sig ikke om at danse, men her taler vi om en frygt, der kan gøre folk syge.
Coulrofobi: Frygten for klovner. Og det drejer sig ikke kun om onde klovner, der jo skal være skræmmende, men også ganske almindelige klovner.
Nomofobi: Frygten for at være uden mobiltelefon-kontakt. Det er en af de nyeste beskrevne fobier. Den kan være så udtalt, at folk aldrig slukker deres mobiltelefon og tager den med sig overalt.
Osmofobi: Frygten for lugte. Denne lidelse kan være begrænset til en enkelt bestemt lugt, eller alle former for stærkt lugtende ting.
Phobofobi: Frygten for fobier. Man kan også blive så bange for at blive bange for et eller andet, at det i sig selv bliver et problem.
Spectrofobi: Frygten for spejle og sit eget spejlbillede. Det er en sjælden lidelse, men opfattes som en ekstrem frygt for at erkende hvem man er.
Tetrafobi: Frygten for tallet 4. Denne fobi er specielt udbredt i mange asiatiske lande, hvor ordene for 4 og død ofte ligner hinanden meget.


 Verdens nok grimmeste dyr.

Bare sådan en helt normal 35 årig mor til fire.

Og hvis du så keder dig mere jeg jeg gør?